Tog
Chöd

We zitten gevangen in onze gedachten over het verleden en de toekomst. Ze zijn als schaduwen die ons volgen en het licht van het huidige moment verduisteren.

Tog Chöd
01

Tog Chöd

We zitten gevangen in onze gedachten over het verleden en de toekomst. Ze zijn als schaduwen die ons volgen en het licht van het huidige moment verduisteren. We verstoppen ons in de schaduw, vol angst uit het verleden en verwachting van de toekomst. Onze conceptuele geest houdt ons in een hel die we zelf hebben gemaakt. We moeten ons hoofd snijden! We hebben Tog Chöd nodig.

Tog Chöd is een krachtige, dynamische oefening. Deze dans met een zwaard brengt ons regelrecht in het huidige moment. We moeten moedig zijn om in het huidige moment te zijn. De vloeiende bewegingen zijn beslissend en krachtig als we op onze vijanden stampen, wat onze eigen negatieve emoties zijn. Er zijn geen vijanden buiten onszelf, en wanneer we ons dit realiseren, kunnen we stoppen met worstelen met de buitenwereld en leren om onze eigen realiteit te creëren. Maar zelfs dan is ons grootste obstakel luiheid. Door Tog Chöd leren we onze innerlijke kracht kennen en zo overwinnen we onze luiheid.

Tulku Lobsang ontwikkelde Tog Chöd zelf. Het is gebaseerd op de traditionele Yaman-monnikdansen en Kalachakra-bewegingen, maar gecreëerd als directe reactie op de behoeften van ons in de moderne wereld. We hebben een oefening nodig om ons te bevrijden van onze conceptuele geest, een oefening die ons verbindt met onze kracht. Tog Chöd gebruikt onze woede om onze motivatie kracht bij te zetten, maar de diepe motivatie is altijd mededogen.

Tog Chöd

De Tibetaanse zwaarddans is een weg naar gezondheid en evenwicht .
Je komt meer in je kracht en je focus vergroot.

Tog Chöd betekent ” onze gedachten wegsnijden “.
 
Het zwaard gaat je helpen meer in het nu te leven Het geeft je meer zelfvertrouwen , gemoedsrust en de kracht om beslissingen te nemen.

02

Behandeling en tarieven

Tog Chöd

Tog Chöd zijn oefeningen met een licht houten zwaard. Het brengt de geest en het lichaam in harmonie en tot rust. Het zwaard van de wijsheid gaat je helpen meer in het nu te leven. Het geeft je meer zelfvertrouwen, gemoedsrust en de kracht om beslissingen te nemen.

Tog Chöd is een dynamische, meditatieve vorm of mindfulness in beweging. Het is zeer heilzaam bij stress en burn-out. Tog Chöd geeft ons de innerlijke kracht om de verantwoordelijkheid van ons leven op te nemen en beslissingen te nemen. Ons lichaam en onze geest worden getraind en gezuiverd, de gifstoffen worden verbrand. Het verbetert ons coördinatievermogen en is goed voor onze gezondheid en conditie. Het stopt onze gedichtenstroom en maakt onze geest helder en leeg.

 

Tarieven

Tijdens een intake gesprek vind ik het leuk om kennis met elkaar te maken en ben ik benieuwd naar jouw vraagstuk. Zijn we het er na het intake gesprek van beide kanten over eens dat ik je goed kan helpen? Waarbij ik een passend voorstel voor jou kan maken!

Leuk, dan gaan we samen aan de slag.