REIKI IS DE
JAPANSE TERM
VOOR UNIVERSELE (REI)
LEVENSENERGIE (KI)

Reiki energie is een voedende energie die zorgt voor groei en genezing van alles wat leeft en werkt zowel op het lichaam als op de geest.

REIKI
01

REIKI

Niet alleen de genezing van lichamelijke kwalen wordt door Reiki gesteund, maar het helpt ook om negatieve gedachten patronen en emoties los te laten en te verwerken. Juist de onderbewuste en vaak onderdrukte psychische blokkades zijn vaak de oorzaak van lichamelijke of psychische klachten. Reiki is goed toepasbaar bij bijvoorbeeld hoofdpijn, spanning, somberheid, gevoelens van negativiteit, vermoeidheid en burn-out.

De uitwerking van de energie is bij ieder individu en bij iedere behandeling weer anders. De energie komt altijd daar terecht waar je haar op dat moment nodig hebt. Dit kan variëren van het ontspannen en tot rust komen, het verlichten van pijnen of het losmaken en/of verwerken van emotionele problemen.

Reiki wordt doorgegeven via het Usui Systeem van handoplegging. Hierbij worden de handen op diverse plaatsen van het geklede lichaam gelegd; te beginnen bij het hoofd en eindigend bij de voeten terwijl men ontspannen op de behandeltafel ligt.

Het is een zachte en liefdevolle manier om jezelf te stimuleren en te ondersteunen in je eigen groeiproces. Het helpt je om open te staan voor je eigen intuïtie.

Reiki ondersteunt degene die behandeld wordt bij wat op dat moment voor hem of haar belangrijk is, en is daardoor nooit strijdig met andere, al dan niet reguliere behandelwijzen.

REIKI
02

Behandeling en tarieven

De Reiki behandeling

Bij een Reiki behandeling lig je ontspannen op de behandeltafel, in voor jou makkelijk zittende kleding. De sessie duurt ongeveer een uur. Tijdens de sessie leg ik beide handen op diverse plekken van het lichaam en raak je daarbij zachtjes aan. Mocht je moeite hebben met liggen dan is er ook een mogelijkheid voor een stoelbehandeling.

Vooraf aan de sessie en na de sessie is er ruimte voor een gesprek. Verder hoef je niets te doen; openstaan voor de ervaring is voldoende. Na de sessie is het een aanrader om water te drinken, dit omdat het helpt de losgekomen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Reiki bestaat doorgaans uit meerdere behandelingen. De meest effectieve manier om Reiki goed zijn werk te laten doen, is om in de eerste week te beginnen met 3 behandelingen op opeenvolgende dagen. De weken erop 2 behandelingen en daarna afbouwen naar 1 keer per week voor zolang je het nodig hebt.  Het is een advies en je mag natuurlijk zelf aangeven waar jouw behoefte ligt, ook als dat maar 1 losse behandeling 1 keer in de zoveel tijd is. Tijdens een intake bespreken we wat het beste bij jou past.

Tarieven

Er zijn meerdere soorten Reiki behandelingen. Een volledige Reiki behandeling op tafel of wanneer liggen niet lukt, een volledige stoelbehandeling. Daarnaast kan je ook kiezen voor een korte stoelbehandeling. 

intake